Handlekurv

Start nyåret med et renere hjem

Sosiale medier

Vårrengjøring - 7 tips til vårrengjøringen fra Sveips.no

7 Tips til vårrengjøringen – Slipp våren inn

Nå kommer lengre dager og solen avslører endelig alle kriker og kroker som er blitt gjemt bort i vintermørket. Da er det på tide å gjøre deg selv og hjemmet en kjempetjeneste. Nemlig den store vårrengjøringen!

7 tips til vårrengjøring fra Sveips.no

Hvordan komme i gang?

Start gjerne med å legge “vårrengjøring” inn i kalenderen, da er det lettere å være bestemt på at du faktisk skal gjennomføre husvasken – og husk at det kan ta litt lenger tid enn man hadde tenkt seg, derfor er det fint å få satt av nok tid. Det kan lønne seg å lage en liste over alt som skal gjøres – og deretter krysse av etterhvert som oppgaver blir gjort.

Vårrengjøring for hele gjengen

Å inkludere hele husholdningen korter ikke bare ned vasketide, men kan også gjøre husvasken til en hyggelig aktivitet for alle. Hva med å gjøre det om til en konkurranse der vinneren får en premie? Fordel arbeidsoppgaver og sett fram utstyret som skal brukes til hvert enkelt rom. Prøv å finne oppgaver som passer fint til hver enkelt. 

Lufting

Å slippe inn frisk vårluft er et godt sted å starte ved vårrengjøring av hjemmet. Mens du er i gang med dette kan du like gjerne ta ut gulvtepper, pledd og andre tekstiler slik at de også får seg en luftetur etter et innestengt år.

Rydding

Deretter er det på tide å rydde bort allle ting som dere ikke kommer til å bruke de to kommende sesongene. Selvom du kanskje håper på et siste snøfall, så er det på tide å fjerne de skiskoa fra gangen! Rengjøringen blir lettere når det ikke er så mye rot rundt omkring.

Støvtørking

Det anbefales alltid å vaske med tørt før du vasker med vann. Når du begynner å vaske, er en ting viktig. Start høyt og jobb deg nedover, slik at alt støvet som havner på gulvet ikke må tørkes opp på nytt.

Tørk over alle overflater. Hyller, lamper bilderammer og dør og vinduskarmer med en støvkost av mikrofiber. Når støvet havner på bakken er spraymoppen fin til tørrmopping og for å samle støv!

Vaske kjøkkenet

Kjøkkenet er trolig det mest trafikkerte rommet i huset og det er mye fett og matsøl som lurer rundt omkring.

Når du skal vaske kjøkkenet bør du også begynne fra toppen og jobbe deg nedover. Unngå å dra ut alt fra alle skapene samtidig. Dette kan være demotiverende og det er kjipt å miste piffen før arbeidet faktisk er ferdig. 

PROTIP: Putt alt av glass og tallerkner i oppvaskmaskinen under vask av hyller.  

Husk å vaske:

  • Vegger og tak
  • Oppvaskkum
  • Utsiden av skuffer og skap
  • Kjøkkenmaskiner og hvitevarer
  • Tørke støv fra karmer, dører og lister

Vask av oppvaskkum:
Bruk en oppvaskbørste med såpe og vask over oppvaskkummen. Her kan du bruke børstehodet for å få vekk flekker, og svamphodet for å skrubbe overflatene.

Utsiden av skuffer og skap:

Ha kaldt vann på en mikrofiberklut og vask over. Det kalde vannet kombinert med en mikrofiberklut eliminerer over 90% av alle bakterier! Ingen behov for såpe.

Vaske toalettet

Det bør settes av litt tid til en grundig rengjøring av badet. For å vaske badet effektivt, anbefaler vi å starte med doskåla. Påfør vaskemiddel i doskåla og la den virke i omtrent 10 minutter. Husk å ikke overdosere.

Når det er på tide å gå tilbake til doskåla. Vask med en toalettbørste og skyll ned. Husk at toalettbørsten også trenger en liten vask – eventuelt byttes ut om du har hatt den lenge. Du finner toalettbørster her.

 

Gulvvasken

Når alle overflater har blitt vasket, er det tid for å vaske den største – nemlig gulvet. Tørk vekk støv og hybelkaniner før du går over med våte redskaper. Et smart moppesett fra Sveips. Med denne kan du både tørrmoppe og våtmoppe med samme mopp. Uten av å måtte vri om kluten en eneste gang!

Les også: Hvilken mopp er best? Topp 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bestill og få fri frakt

på alle bestillinger over 999,-

30 dagers returrett

Alle bestillinger kan sendes tilbake 30 dager etter mottagelse.

Rask levering

Levering på kun 1-4 virkedager.

100% sikker betaling med

Vipps / MasterCard / Visa / Klarna